Παραγωγή και ποιότητα οίνων της αμπελουργικής ζώνης της Κω

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Παραγωγή και ποιότητα οίνων της αμπελουργικής ζώνης της Κω

Σκευοφύλαξ, Σακελλάρης

Στο νησί της Κώ σήμερα κυρίαρχο οικονομικό πόρο αποτελεί ο τουρισμός, ενώ παλαιότερα αποτελούσε η γεωργία και η ναυτιλία. Στις μέρες μας η συντρπτική πλειοψηφία του πληθυσμού έχει στραφεί στον τουριστικό τομέα, καθώς ειναι περισσότερο προσοδοφόρο και λιγότερο επίπονη εργασία σε σχέση με την γεωργία και την ναυτιλία. Παρ΄ολα αυτα παρατηρείται και πάλι μια στροφή στον αγροτικό τομέα και αναπτυξη του τα τελευταία χρόνια. Στον τομέα αυτό σημαντικό ποσοστό κατέχουν και τα τρία οινοποιεία του νησιού, αφού έχουν στην κατοχή τους συνολικά διακόσια στρεμ. αμπελοκαλλιέργιας (σημαντικό ποσοστό για τα δεδομένα του νησιού) προσαρμοσμένη στις πιο σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους, ενώ η παραγωγή φιαλών πλησιάζει τις 105.000, με τις περισσότερες να καταναλώνονται εντός νησιού, τον τελευταιο χρόνο ομως το οινοποιείο της οικογένειας Τριανταφυλλοπουλου καταλαμβάνει σημαντικά κομμάτια της αγοράς της χώρας μας, αλλα και του εξωτερικού (Χογκ Κογκ).

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Ποιοτικός έλεγχος
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.