Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος βρώσιμων ελιών

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος βρώσιμων ελιών

Τσάκαλος, Ειρηναίος

Η επεξεργασία της επιτραπέζιας ελιάς πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μην υποβαθμίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Αυτά προσδιορίζουν τον βαθμό αποδοχής της από το καταναλωτικό κοινό και έτσι πρέπει να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ο ποιοτικός έλεγχος της επιτραπέζιας ελιάς γίνεται κατά την διάρκεια της επεξεργασίας της από ειδικούς επιστήμονες στο εργαστήριο. Με τις αναλύσεις που πραγματοποιούνται γίνεται πιστοποίηση της ομαλής πορείας ζύμωσης της επεξεργασμένης ελιάς και της καταλληλότητας της. Οι ασθένειες και οι εχθροί της ελιάς μπορούν να την βλάψουν ανεπανόρθωτα γι’ αυτό η πρόληψη και η αντιμετώπιση τους είναι τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά - Ελλάδα
Ποιοτικός έλεγχος
Τρόφιμα - Τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)