Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος βρώσιμων ελιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος βρώσιμων ελιών

Τσάκαλος, Ειρηναίος

Η επεξεργασία της επιτραπέζιας ελιάς πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μην υποβαθμίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Αυτά προσδιορίζουν τον βαθμό αποδοχής της από το καταναλωτικό κοινό και έτσι πρέπει να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ο ποιοτικός έλεγχος της επιτραπέζιας ελιάς γίνεται κατά την διάρκεια της επεξεργασίας της από ειδικούς επιστήμονες στο εργαστήριο. Με τις αναλύσεις που πραγματοποιούνται γίνεται πιστοποίηση της ομαλής πορείας ζύμωσης της επεξεργασμένης ελιάς και της καταλληλότητας της. Οι ασθένειες και οι εχθροί της ελιάς μπορούν να την βλάψουν ανεπανόρθωτα γι’ αυτό η πρόληψη και η αντιμετώπιση τους είναι τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά - Ελλάδα
Ποιοτικός έλεγχος
Τρόφιμα - Τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.