Δείκτες αλλοίωσης ιχθύων, μικροβιολογικοί & χημικοί : microbiological & chemical spoilage indicators of fishes

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Δείκτες αλλοίωσης ιχθύων, μικροβιολογικοί & χημικοί : microbiological & chemical spoilage indicators of fishes

Καραγιάννης, Κωνσταντίνος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2018

2018


Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση των δεικτών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση της αλλοίωσης που μπορεί να παρουσιάσουν οι ιχθύες. Για τον λόγο αυτό, αρχικά γίνεται μια παρουσίαση των χαρακτηριστικών των τροφίμων γενικότερα και της σημασία που έχει ο ποιοτικός τους έλεγχος. Ακολούθως, παρουσιάζονται τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί για την ένδειξη του βαθμού φρεσκότητας των αλιευμάτων. Παράλληλα, παρουσιάζεται η εφαρμογή του ποιοτικού ελέγχου των αλιευμάτων, όπως αυτός προκύπτει από την εφαρμογή του συστήματος HAACP. Η παρούσα πτυχιακή εστιάζει κυρίως στους μικροβιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται στον έλεγχο αλλοίωσης των αλιευμάτων, όπως είναι η Shewanella putrefaciens και η Pseudomonas aeruginosa αλλά και στην χρήση της τριμεθυλαμίνης και των βιοαμινών, επίσης ως δείκτες αλλοίωσης.

Ψ > Ψάρια
Π > Ποιοτικός έλεγχος

Ποιοτικός έλεγχος
Ψάρια

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.