Προσδιορισμός της χημικής σύνθεσης και της διατροφικής αξίας ξηρής και νωπής μυζήθρας από καταστήματα στην περιοχή της Φλώρινας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Προσδιορισμός της χημικής σύνθεσης και της διατροφικής αξίας ξηρής και νωπής μυζήθρας από καταστήματα στην περιοχή της Φλώρινας

Τσίκα, Καλλιρόη

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2018

2018


Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τη ξηρής και νωπής μυζήθρας που πωλείται στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και τη χημική σύνθεση και διατροφική της αξία. Χρησιμοποιήθηκαν 7 δείγματα ξηρής και νωπής μυζήθρας τα οποία αγοράστηκαν από μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης της Φλώρινας. Στα δείγματα έγινε προσδιορισμός της χημικής τους σύνθεσης και ειδικότερα της περιεκτικότητας τους σε υγρασία, τέφρα, πρωτεΐνες, λίπος, χλωριούχο νάτριο, μετρήθηκε η ενεργός οξύτητα (pH) ως κριτήριο φρεσκότητας. Τέλος, έγινε σύγκριση των αποτελεσμάτων της παρούσας έρευνας με τα αποτελέσματα των διατροφικών ετικετών. Η μελέτη έδειξε πως η χημική σύνθεση των εξετασθέντων δειγμάτων πληρούν τους όρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.