Η παραγωγή και μεταποίηση Συμπύρηνου ροδάκινου είναι μια αλυσίδα, η όποια περιγράφει τα στάδια παραγωγής του ροδάκινου από το αγρόκτημα στο κουτί της κονσέρβας. Αναφέρεται επίσης στην παραγωγή πουρέ-χυμού ροδάκινου. Επί πρόσθετα αναλύει την παραγωγή δενδρυλλίων ροδακινιών, τον τρόπο ανάπτυξης τους, τον τρόπο διαμόρφωσης των κλαδιών και της κόμης του φυτού. Αναφέρονται τα είδη του εδάφους που είναι ιδανικά και οι προδιαγραφές τους, επίσης αναφέρονται τα εδάφη που δεν συνιστώνται και τα ελαττώματα τους. Γίνεται αναφορά στα βοτανικά χαρακτηριστικά, στα συστήματα φύτευσης, στη μονόπλευρη ανάπτυξη. Αναφέρεται η ευαισθησία η ανθεκτικότητα των υποκειμένων σε παράσιτα κλπ. Όπως όλες οι καλλιέργειες έτσι και η ροδακινιά έχει μειονεκτήματα και προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης. Το δεύτερο κομμάτι που αφορά τη μεταποίηση αναφέρει όλους τους χειρισμούς και τις ενέργειες για την παραγωγή κομπόστας και πουρέ ροδάκινου. Γίνεται ιστορική ανάδρομη και αναφέρονται όλα τα στάδια παραγωγής από τη μεταφορά την παραλαβή τη διαλογή μέχρι την αποθήκευση. Γίνεται αναφορά στο σύστημα ελέγχου ποιότητας HACCP στα κρίσιμα σημεία CCP's και στον ποιοτικό έλεγχο παραγωγής. Επίσης αναφέρεται η διαδικασία παραγωγής πουρέ ροδάκινου και όλα τα στάδια παραγωγής και επεξεργασίας του. Γίνεται εκτενής αναφορά στη βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας του βιομηχανικού ροδάκινου. Συμπερασματικά η συγκεκριμένη εργασία ως σκοπό έχει την παρουσίαση όλων των σταδίων παραγωγής και ποιοτικού έλεγχου του συμπύρηνου ροδάκινου. Διότι ποιοτικός έλεγχος είναι τα πάντα, από την ποιότητα του υποκείμενου ροδάκινου μέχρι την πληρότητα προδιαγραφών του μεταλλικού περιέκτη.