Καινοτόμες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα: περίπτωση Νομού Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Καινοτόμες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα: περίπτωση Νομού Κοζάνης

Στάμου, Βασιλική

Αντικείμενο της εργασίας αποτελούν οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα του Νομού Κοζάνης. Συγκεκριμένα, όταν λέμε πρωτογενή τομέα αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στη γεωργική απασχόληση. Είναι γνωστό ότι ο νομός παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία στις αγροτικές καλλιέργειες (μήλα, βερίκοκα, πατάτες, αμπέλι κλπ.) Κυρίαρχη θέση κατέχει φυσικά η καλλιέργεια του κρόκου, η οποία αποτελεί αποκλειστική καινοτομία του νομού Κοζάνης, καθότι είναι γνωστό πως μόνο η Κοζάνη στη χώρα μας καλλιεργεί τον κρόκο και φημίζεται γι’ αυτό. Καινοτομία επίσης της Κοζάνης, αποτελεί η καλλιέργεια της τρούφας, ένα είδος μανιταριού που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και θεωρείται ένα από τα πιο εκλεκτά είδη, με αποτέλεσμα η τιμή της στην αγορά να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα
Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.