Περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις πόσο "πράσινες είναι"

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις πόσο "πράσινες είναι"

Μαύρου, Ραχήλ Χρυσάνθη

Καμπάς, Αθανάσιος

Οι ΜΚΟ στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος πρωταρχικά , στην υγεία και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, όπως και στην προστασία της φύσης στο µήκος ζωής όλων των γενεών. Η προσοχή τους είναι στραµµένη στο µέλλον µε βάση την αρχή της αειφορίας-βιωσιµότητας δηλαδή της επάρκειας και της διατηρησιµότητας των φυσικών στοιχείων , µέσα από τα µέτρα που πρέπει να ληφθούν στο παρόν ώστε ο σύγχρονος κόσµος να είναι βιώσιµος. Η προστασία των θεµελιωδών αγαθών και της ποιότητάς τους έχει άµεση σχέση µε τους σκοπούς και τις διαδικασίες της οικονοµικής δραστηριότητας. ΄Ολο και περισσότερο το παρόν και το µέλλον θα χαρακτηρίζονται ως βιώσιµα ανάλογα µε τον βαθµό ενσωµάτωσης της περιβαλλοντικής προστασίας στην οικονοµική δραστηριότητα. Οι περιβαλλοντικές ή οικολογικές οργανώσεις αποτελούν την αιχµή του δόρατος για την ευαισθητοποίηση , την ενηµέρωση και την ενεργοποίηση της κοινωνίας σε τοπική ή εθνική διάσταση σε θέµατα περιβάλλοντος. Είναι σε πολλές περιπτώσεις εξειδικευµένες στα πεδία της δράσης τους , παρακολουθούν τα θεµατικά πεδία της βιώσιµης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος , διαθέτουν δυναµική αµεσότητας και ταυτόχρονα λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις µε θεσµικό ρόλο στα όργανα της διαβούλευσης και παρακολούθησης σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μέσα από αυτή την ιδιαιτερότητα τόσο της εξειδίκευσης όσο και της τοπικότητας της δικτύωσης των µη κυβερνητικών οργανώσεων, τους δίνεται η δυνατότητα να µπορούν να ¨κρίνουν¨ τι είναι απαραίτητο και τι όχι για την περιβαλλοντική προστασία.
According to NGOs the environmental protection are primarily aimed at health and quality of human life, as in nature conservation in length of life for all generations. Attention is focused in the future under the principle of sustainability-sustainability through measures to be taken in this time that the modern world to be sustainable. The protection of fundamental goods and their quality is directly related to the purposes and processes of economic activity. Increasingly present and future will be characterized as viable depending on the degree of fusion of environmental protection with economic activity The environmental and ecological organizations are very important for the, awareness and the information of society on a local or national level to environmental issues. In many cases specialist in the fields of action, follow the themes of sustainable development and environmental protection, have dynamic immediacy and simultaneously operate in many cases an institutional role in the organs of consultation and monitoring at local, regional, national and international level. Through this specialization of both specificity and localization of the networking of non-governmental organizations, NGOs have the ability to occur what is necessary or not for the environmental protection.

Μεταπτυχιακή εργασία

Conservation of natural resources
Περιβαλλοντικές οργανώσεις
Μη κυβερνητικές οργανώσεις
Ελλάδα
Non-governmental organizations -- Research -- Greece
Οικολογικές οργανώσεις
Environmental management
Προστασία περιβάλλοντος
Environmental protection


Ελληνική γλώσσα

2012-09-14T06:14:10Z





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.