Αστικός τροφικός σχεδιασμός: εμπειρίες από την εφαρμογή του στην Βόρεια Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική και οι πρώτες εμπειρίες από τους δημοτικούς λαχανόκηπους στην Ελλάδα
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Αστικός τροφικός σχεδιασμός: εμπειρίες από την εφαρμογή του στην Βόρεια Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική και οι πρώτες εμπειρίες από τους δημοτικούς λαχανόκηπους στην Ελλάδα
Ρέστα, Βασιλική
Ο αστικός τροφικός σχεδιασμός (urban food planning), αν και έχει τις ρίζες του στον 19ο αιώνα, εμφανίζεται σαν μια νέα ερευνητική περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ερευνητική του προσέγγιση μπορεί να επεκταθεί από την παραγωγή τροφίμων, στην διανομή και στην διαχείριση των τροφικών αποβλήτων και γι` αυτό απαιτείται η σύμπραξη διάφορων επιστημονικών ειδικοτήτων (ανθρωπογεωγράφοι, χωροτάκτες, πολεοδόμοι, και περιφερειολόγοι). Η παρούσα εργασία επιχειρεί να παρουσιάσει μέσα από την βιβλιογραφία το εύρος του αστικού τροφικού σχεδιασμού (urban food planning), τις εμπειρίες από την εφαρμογή του σε πόλεις της Βόρειας Αμερικής και Βόρειας Ευρώπης και να συνδέσει τα πρώτα βήματα των δημοτικών λαχανόκηπων την Ελλάδα με τον τομέα αυτό.
Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.