Συλλογή δεδομένων κίνησης των ΜΜΜ με χρήση κινητών τηλεφώνων, με σκοπό την ενημέρωση του επιβατικού κοινού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)

Συλλογή δεδομένων κίνησης των ΜΜΜ με χρήση κινητών τηλεφώνων, με σκοπό την ενημέρωση του επιβατικού κοινού

Σουλιώτης, Νικόλαος

Στις μέρες μας παρατηρείται πληθώρα εφαρμογών για κινητά, πολλές από τις οποίες έχουν σαν σκοπό την διευκόλυνση των χρηστών στην καθημερινότητά τους. Πολλές από αυτές τις υπηρεσίες είναι location-based. Το crowdsourcing είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για παροχή υπηρεσιών, ιδεών ή περιεχομένου στο ευρύ κοινό, ζητώντας από το ίδιο το κοινό να συνεισφέρει την πληροφορία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να γίνεται πάροχος και καταναλωτής υπηρεσιών ταυτόχρονα. Αξιοποιώντας τα παραπάνω, και παρατηρώντας ότι για έναν επιβάτη είναι χρήσιμο να ξέρει ποιο μέσο είναι κοντά του τη δεδομένη στιγμή ώστε να αποφασίσει προς τα που θα κινηθεί ή πως θα δρομολογηθεί (δηλαδή ποιά μέσα θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει), θα ήταν χρήσιμο αν υπήρχε μια υπηρεσία ή/και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία να τον ενημερώνει. Με αυτόν τον τρόπο ο επιβάτης θα ενημερώνεται για τη θέση και την πορεία του ΜΜΜ που επιθυμεί, ώστε να επιλέξει τη στιγμή που χρειάζεται, ποιό μέσο τον εξυπηρετεί καλύτερα, με βάση την πληροφορία που έχει διαθέσιμη από τους υπόλοιπους χρήστες, ώστε να κατευθυνθεί προς τον προορισμό του γρηγορότερα. Επιπλέον, θα διερευνηθεί πως θα μπορούσε να συνδυαστεί με υπάρχουσες υπηρεσίες (Google Transit). Στόχος της εργασίας είναι να αναπτύξει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία θα ενημερώνει διαρκώς το επιβατικό κοινό για τη θέση του λεωφορείου μέσω GPS. Αυτό έχει ως σκοπό να βοηθά τον επιβάτη να ενημερώνεται για τη θέση και την πορεία του ΜΜΜ που επιθυμεί, ώστε να επιλέξει εκείνη τη στιγμή που το χρειάζεται, ποιο μέσο τον εξυπηρετεί καλύτερα.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

κινητά τηλέφωνα
μέσα μαζικής μεταφοράς
GPS
πληθοπορισμός


2014-03-28


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.