Επίδραση διατροφικής πρόσληψης κατά τη διάρκεια προετοιμασίας μεταβατικής περιόδου σε δείκτες ασκησιογενούς μυϊκής βλάβης ποδοσφαιριστών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)
Επίδραση διατροφικής πρόσληψης κατά τη διάρκεια προετοιμασίας μεταβατικής περιόδου σε δείκτες ασκησιογενούς μυϊκής βλάβης ποδοσφαιριστών

Λάμπρου, Κωνσταντίνος Μ.

Εισαγωγή: Η ασκησιογενής μυικής βλάβης (ΑΜΒ) είναι μια έμμεση διαταραχή μυικού τραυματισμού, η οποία εμφανίζεται και στο ποδόσφαιρο. Τα συμπτώματα της ΑΜΒ μπορούν να επηρεάσουν την αθλητική απόδοση των ποδοσφαιριστών. Η σωστή διατροφική πρόσληψη θα μπορούσε να μειώσει με έμμεσο αποτέλεσμα το φαινόμενο της ΑΜΒ. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να μελετάται η επίδραση της διατροφής, των μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών της στο φαινόμενο της ΑΜΒ. Ωστόσο δεν υπάρχουν μελέτες που να εξετάζουν την επίδραση της μεταβατικής περιόδου προετοιμασίας στο φαινόμενο της ΑΜΒ, καθώς επίσης και των διατροφικών συνηθειών των αθλητών, κατά την ίδια περίοδο σε δείκτες ΑΜΒ. Σκοπός: Είναι η επίδραση της διατροφικής πρόσληψης κατά την διάρκεια μεταβατικής περιόδου σε δείκτες ασκησιογενούς μυικής βλάβης εφήβων ποδοσφαιριστών.Μεθοδολογία: Το δείγμα της συγκεκριμένης μελέτης αποτελούσαν 56 έφηβοι αθλητές του ποδοσφαίρου, ηλικίας 16.8 + 2.7 έτη, οι οποίοι συμμετείχαν σε 2 διαφορετικά camp ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου προετοιμασίας. Στους δοκιμαζόμενους έγιναν λήψεις αίματος πριν την έναρξη και στο τέλος της μεταβατικής περιόδου προετοιμασίας για τον προσδιορισμό συγκεκριμένων δεικτών ασκησιογενούς μυικής βλάβης, όπως η συγκέντρωση του ενζύμου κρεατινικής κινάσης και γαλακτικής

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

προετοιμασία
Αθλητές - Διατροφή
Ποδόσφαιρο
μυική βλάβη
διατροφική πρόσληψη

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2014-07-14


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.