Κοινή γενετική αιτιολογία ψυχιατρικών και μεταβολικών παθήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Κοινή γενετική αιτιολογία ψυχιατρικών και μεταβολικών παθήσεων

Ρενταρή, Αγγέλα

Ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής όπως για παράδειγμα η διατροφική πρόσληψη και η σωματική δραστηριότητα σχετίζονται άμεσα με πολλές διεργασίες του οργανισμού μεταξύ των οποίων ο μεταβολισμός της γλυκόζης και οι οποίοι επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία. Σε πρόσφατες αναλύσεις ευρείας σάρωσης γονιδιώματος (GWAS) βρέθηκαν πολυμορφισμοί (SNPs), οι οποίοι σχετίζονται με τα επίπεδα γλυκόζης. Η υπόθεση που ερευνάται σε αυτή τη μελέτη είναι το αν η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής που αντιπροσωπεύεται από ένα σκορ, σχετίζεται με τα γλυκαιμικά χαρακτηριστικά και κατά πόσο υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ του τρόπου ζωής και των γνωστών πολυμορφισμών για τα επίπεδα γλυκόζης, με τα γλυκαιμικά χαρακτηριστικά.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Ψυχιατρικά νοσήματα
Γενετική αιτιολογία
Τρόπος ζωής
Αλληλεπίδραση

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2016-06-24


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.