Διατροφικές και άλλες συμπεριφορές ατόμων που έχασαν βάρος και επιτυχώς διατήρησαν μέρος την απώλειας βάρους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Διατροφικές και άλλες συμπεριφορές ατόμων που έχασαν βάρος και επιτυχώς διατήρησαν μέρος την απώλειας βάρους

Ρέβη, Φωτεινούλα

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα πρόβλημα υγείας το οποίο εδώ και δεκαετίες απασχολεί την επιστημονική κοινότητα. Τελευταίως το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να στρέφεται στην διατήρηση της απώλειας βάρους, καθώς έχει φανεί ότι παρόλο που τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα καταφέρνουν να χάσουν βάρους, στην συνέχεια μεγάλο ποσοστό αυτών επανακτά την απώλεια. Μέχρι σήμερα υπάρχουν μερικές μελέτες που έχουν ασχοληθεί με τους παράγοντες που πιθανόν συμβάλουν στην διατήρηση της απώλειας βάρους, αλλά τα αποτελέσματα αφορούν ξένους πληθυσμούς καθώς καμιά από αυτές δεν έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Επίσης λόγω του μικρού αριθμού των μελετών σε αυτόν τον τομέα, τα αποτελέσματα είναι αποσπασματικά και πολλές φορές αντικρουόμενα. Μια έρευνα σε ελληνικό πληθυσμό με στόχο τις διατροφικές συνήθειες των ατόμων που επιτυχώς διατηρούν την απώλεια βάρους κρίνεται απαραίτητη και ιδιαιτέρως χρήσιμη με σκοπό την ουσιαστική και μακροχρόνια αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.Βασικός σκοπός της παρούσας έρευνας, η οποία αποτελεί κομμάτι της μελέτης MEDWEIGHT, είναι η σύγκριση των διατροφικών επιλογών των ατόμων που επιτυχώς διατηρούν μέρος της απώλειας βάρους με εκείνους που δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την απώλεια και επανάκτησαν βάρος. Η ανάλυση εστιάζει στις ομάδες τροφίμων και στην μακροθρεπτική και μικροθρεπτική σύσταση της διατροφής τους. Επίσης γίνεται ξεχωριστή ανάλυση για τους άνδρες και τις γυναίκες ούτως ώστε να αναδειχθούν τυχόν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

διατήρηση
διατροφικές συμπεριφορές
Απώλεια βάρους

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2015


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.