Μετρήσεις βιταμίνης Ε σε πρόωρα νεογνά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Μετρήσεις βιταμίνης Ε σε πρόωρα νεογνά

Λουκάκου, Αφροδίτη

Το ενδιαφέρον για τον ρόλο της βιταμίνης Ε στον ανθρώπινο μεταβολισμό και η προστατευτική της δράση σε πληθώρα παθήσεων έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, με έμφαση στην αντιοξειδωτική της δράση. Η επίδραση της βιταμίνης Ε στα πρόωρα νεογνά, μια κατηγορία που παρουσιάζει πολλούς κινδύνους, έχει αρχίσει να ερευνάται τα τελευταία χρόνια, όχι όμως σε μεγάλη έκταση. Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη αναφέρεται η χημεία της βιταμίνης Ε, η πέψη, η απορρόφηση, ο μεταβολισμός της, οι μηχανισμοί δράσης της, η επιδρασή της στα πρόωρα, η χημεία των αντιοξειδωτικών ουσιών και η χημεία δράσης τους. Ακόμα αναφέρονται επιδημιολογικά και πειραματικά στοιχεία τα οποία οδηγούν στην άποψη ότι οι φυσιολογικές συγκεντρώσεις της βιταμίνης Ε στο αίμα βοηθούν στην σωστή λειτουργία του οργανισμού των νεογνών και προάγουν την καλή ανάπτυξη. Συνοπτικά αναφέρονται παθοφυσιολογικά στοιχεία αναφορικά με την επιδρασή της σε διάφορες παθήσεις. Η συγγραφή του θεωρητικού μέρους βασίστηκε σε μία εκτεταμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση. Στο πειραματικό μέρος περιγράφεται η πειραματική διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον προσδιορισμό της βιταμίνης Ε στο ορό 30 πρόωρων νεογνών. Ο προσδιορισμός της βιταμίνης Ε έγινε με HPLC, ανιχνευτή UV και με τη χρήση kit αντιδραστηρίων της Chromsystems.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Πρόωρα - Ανάπτυξη
Premature infants - Growth
Βιταμίνη Ε
Vitamin E
Νεογνά

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2005


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.