Έξυπνο σπίτι: επισκόπηση αναγκών, συστημάτων και τεχνολογιών, και σχεδίαση και αξιολόγηση συστήματος διαχείρισης ενέργειας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Έξυπνο σπίτι: επισκόπηση αναγκών, συστημάτων και τεχνολογιών, και σχεδίαση και αξιολόγηση συστήματος διαχείρισης ενέργειας (EL)

Σαϊτάκης, Εμμανουήλ - Μιχαήλ

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Σχεδίαση Διαδραστικών και Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων. (EL)

Στην παρούσα διπλωματική γίνεται αρχικά επισκόπηση διαφόρων ορισμών και projects που σχετίζονται με το Έξυπνο Σπίτι, και στην συνέχεια γίνεται επισκόπηση των αναγκών των ατόμων που διαμένουν σε κάποια κατοικία (η οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι έξυπνη). Στην συνέχεια, γίνεται παρουσίαση, και επισκόπηση των σημαντικότερων συστημάτων και τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στον τομέα του οικιακού αυτοματισμού. Δεδομένης της τεράστιας πληθώρας συστημάτων διασκέδασης και προστασίας για ένα σπίτι, με τον παράλληλο μικρό αριθμό συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου της οικιακής ενέργειας, επιλέγεται να γίνει σχεδιασμός συστήματος διαχείρισης (ελέγχου και ρύθμισης) της ενέργειας που καταναλώνεται μέσα σε ένα σπίτι. Στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην έννοια της διαχείρισης της ενέργειας, τι αυτή περιλαμβάνει και γιατί είναι σημαντική για τον άνθρωπο. Γίνεται αναλυτικότερη περιγραφή των συστημάτων που υπάρχουν στην αγορά (πολλά από αυτά είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο) και στο τέλος επιλέγεται η τεχνολογία επικοινωνίας που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του ιδεατού συστήματος. Στο επόμενο κεφάλαιο, γίνεται επισκόπηση των μεθοδολογιών που θα χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό του ιδεατού συστήματος, και ακολουθούνται τα βήματα των μεθοδολογιών αυτών. Γίνεται αναγνώριση σημαντικών απαιτήσεων, προδιαγραφών και περιορισμών για την σχεδίαση του ιδεατού και το κεφάλαιο κλείνει με την παρουσίαση των βασικών οθονών του συστήματος. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στα κριτήρια αξιολόγησης και μια σύντομη επισκόπηση στις μεθόδους αξιολόγησης των διαδραστικών συστημάτων. Προτείνεται κάποια μέθοδος αξιολόγησης (επισκόπηση με λίστα οδηγιών) και γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα και τις προτάσεις που γίνονται πάνω στο σύστημα. Τέλος, στον επίλογο, γίνεται μια σύνοψη των ειπωμένων, αναφέρονται συμπεράσματα που εξήχθησαν από την εκπόνηση της διπλωματικής και αναφέρονται περιορισμοί εφαρμογής της, αλλά και η μελλοντική δουλειά που πρέπει να γίνει στον τομέα αυτό.

masterThesis

Έξυπνο σπίτι (EL)
Smart home (EL)
Αποφυγή ατυχημάτων (EL)
Green house (EL)
Νέες τεχνολογίες (EL)
Παρακολούθηση ενέργειας (EL)
Internet monitoring (EL)
Accident avoidance (EL)
Πράσινο σπίτι (EL)
Διαδίκτυο (EL)
New technologies (EL)
Οικονομική διαχείριση ενέργειας (EL)
Financial energy management (EL)


2009


2015-11-18T10:42:37Z

Σύρος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.