Διαδραστικός σχεδιασμός εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για φορητή συσκευή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Διαδραστικός σχεδιασμός εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για φορητή συσκευή (EL)

Ζερβάκης, Δημόκριτος (Ευάγγελος)

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Σχεδίαση Διαδραστικών και Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων. (EL)

Η παρούσα εργασία παρουσιάζει αναλυτικά τη μελέτη για τη δημιουργία μίας εφαρμογής με θέμα την προεπισκόπηση επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων με τη χρήση της τεχνολογίας της επαυξημένης πραγματικότητας. Η προτεινόμενη εφαρμογή πρόκειται να ενισχύσει την οπτική που έχει ένας καταναλωτής για τα αντικείμενα που πρόκειται να επιλέξει για να επιπλώσει και να διακοσμήσει το χώρο του. Επίσης βοηθά και τον επαγγελματία, ο οποίος θέλει ένα εργαλείο, έτσι ώστε να γίνει πιο κατανοητός στον πελάτη και πιο αποδοτικός στην εργασία του. Με τη βοήθεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας προβάλλονται τα αντικείμενα στο χώρο του χρήστη, σε πραγματικές διαστάσεις και με πολύ καλό φωτορεαλιστικό αποτέλεσμα. Έτσι γίνεται άμεσα κατανοητό, το πώς θα είναι ο χώρος με το συγκεκριμένο αντικείμενο τοποθετημένο μέσα σ’ αυτό, αντίθετα με τη προοπτική σχεδίαση ενός χώρου, που ναι μεν μπορεί να έχει ένα άριστο (οπτικά) αποτέλεσμα, αλλά παραμένει μία δισδιάστατη απεικόνιση, εκτυπωμένη σε κλίμακα, σε ένα χαρτί και επίσης είναι μία ιδιαίτερα χρονοβόρα και ακριβή διαδικασία.

masterThesis

Επαυξημένη πραγματικότητα (EL)
Φορητές συσκευές (EL)
Σχεδίαση εφαρμογής (EL)
Κινητό τηλέφωνο (EL)
Interaction design (EL)
Tablet (EL)
Διαδραστικός σχεδιασμός (EL)
Αξιολόγηση εφαρμογής (EL)
Smartphone (EL)
Augmented reality (EL)


2013


2015-11-18T10:42:49Z

Σύρος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.