Μια σύγχρονη προσέγγιση επίλυσης μαθηματικών προβληματων με χρήση εργαλείων νέων τεχνολογιών: αντιμετώπιση κλασικών οικονομικών προβλημάτων με εργαλεία μαθηματικών δημόσιου σχολείου και χρήση ευρέως διαδεδομένου λογισμικού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Μια σύγχρονη προσέγγιση επίλυσης μαθηματικών προβληματων με χρήση εργαλείων νέων τεχνολογιών: αντιμετώπιση κλασικών οικονομικών προβλημάτων με εργαλεία μαθηματικών δημόσιου σχολείου και χρήση ευρέως διαδεδομένου λογισμικού (EL)

Καντάς, Κωνσταντίνος - Στέργος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με τη Χρήση Νέων Τεχνολογιών. (EL)

Η διπλωματική εργασία προσδίδει μια νέα διάσταση στη μελέτη των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών προβλημάτων με τις εμπλεκόμενες συναφείς έννοιες του ποσοστού, τόκου, ανατοκισμού και των μαθηματικών πίστεως. Η ανάπτυξη μαθηματικών εργαλείων Δημοτικού Σχολείου που ανταποκρίνονται σε εφαρμογές πρακτικής αριθμητικής διευρύνει το πλαίσιο της εργασίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να κατανοηθούν πλήρως οι εμπλεκόμενες έννοιες, ώστε να χρησιμοποιηθούν με ουσιαστικό και ωφέλιμο τρόπο από τον μελετητή. Σ’ αυτό συμβάλλει η καταγραφή οικονομικών προβλημάτων που δόθηκαν σε διάφορους διαγωνισμούς και σε εισαγωγικές εξετάσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στην αρχή περιγράφεται μια σύντομη ιστορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και πως αυτό επηρέασε τη γενικότερη ιστορία της ανθρωπότητας. Γίνεται χρήση ευρέως διαδεδομένου λογισμικού με χρήση οικονομικών συναρτήσεων που επιλύουν άμεσα ,χρονοβόρες χρηματοπιστωτικές διαδικασίες. Μελετώντας ο αναγνώστης την εργασία θα αποκτήσει χρηστικά εφόδια που θα το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα, είτε αυτά είναι τρέχουσας φύσεως, είτε καταγεγραμμένα σε έντυπη μορφή.

masterThesis

Τόκος (EL)
Κεφάλαιο (EL)
Interest (EL)
Ποσοστό (EL)
Λογισμικό excel (EL)
Percentage (EL)
Interest rate (EL)
Time (EL)
Capital (EL)
Επιτόκιο (EL)
Software excel (EL)
Χρόνος (EL)


2009


2015-11-18T10:52:49Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.