Διδασκαλία της μυθολογίας με χρήση νέων τεχνολογιών: κατασκευή λογισμικού για τα κατορθώματα του Θησέα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Διδασκαλία της μυθολογίας με χρήση νέων τεχνολογιών: κατασκευή λογισμικού για τα κατορθώματα του Θησέα (EL)

Γκιώνη, Σταυρούλα - Σταμάτιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών. (EL)

Στην παρούσα εργασία δημιουργήθηκε το εκπαιδευτικό λογισμικό «Θησέας», το οποίο αφορά στο μύθο του Θησέα. Η αφήγηση του μύθου γίνεται μέσω του εκπαιδευτικού λογισμικού, και το υλικό που εμπεριέχεται σ’ αυτό παρουσιάζεται με κείμενο, εικόνες, βίντεο και διάφορες δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι μαθητές και οι μαθήτριες στη προσέγγιση του διδακτικού αντικειμένου και στην πληρέστερη αφομοίωση του σχετικού μύθου. Το περιβάλλον αυτό με τη διαμεσολάβηση του δασκάλου, εμπλουτίζει τη διδασκαλία με την ποικιλομορφία των μέσων και εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας, καθώς την καθιστά πιο εποπτική και ελκυστικότερη.

masterThesis

Εκπαιδευτικό λογισμικό (EL)
Θησέας (EL)
Μύθος (EL)


2010


2015-11-18T10:53:16Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.