Εκτίμηση του λεξιλογικού πλούτου ποιητικών κειμένων για παιδιά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)

Εκτίμηση του λεξιλογικού πλούτου ποιητικών κειμένων για παιδιά (EL)

Μπονιάτη, Δέσποινα - Στέφανος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνωλογιών. (EL)

Πολύ συχνά στις μέρες μας διατυπώνεται η άποψη ότι το λεξιλόγιο ορισμένων ποιητών είναι πλούσιο, φτωχό, περιορισμένο, ισχνό. Ιδιαίτερα στην παιδική λογοτεχνία καταλογίζεται ένα πενιχρό λεξιλόγιο πλουσιότητα η πενιχρότητα την οποία θα αποδείξει εν μέρει η παρούσα εργασία, η οποία διερευνά τα λεξιλόγια τριών ποιητών για παιδιά.Γίνεται επίσης λόγος για λεκτική η οριακή λιτότητα του λεξιλογίου, χωρίς όμως να παρατίθενται συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία, αλλά με μοναδικό κριτήριο την εντύπωση που σχηματίζεται κατά την ανάγνωση ενός λογοτεχνήματος γενικά, η ενός παιδικού λογοτεχνήματος ειδικότερα.Οι γενικολόγοι αυτοί χαρακτηρισμοί ευνόησαν σε μεγάλο βαθμό την ένταξη από ορισμένους της παιδικής λογοτεχνίας στο χώρο της παραλογοτεχνίας.Οι απόψεις αυτές αποτέλεσαν ακριβώς το έναυσμα της προσπάθειας μας(στο βαθμό που επιτρέπει η φύση και η έκταση μιας μεταπτυχιακής εργασίας) να εκτιμήσουμε το λεξιλογικό πλούτο ορισμένων ποιητικών κειμένων για παιδιά καθώς είναι απόλυτη πεποίθηση ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι πέρα για πέρα αβάσιμοι.

masterThesis

Poetic texts (EL)
Lexical richness (EL)
Λεξιλογικός πλούτος (EL)
Παιδιά (EL)
Ποιητικά κείμενα (EL)
Children (EL)


2009


2015-11-18T10:53:23Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.