Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ - ΩΣ ΜΕΣΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ (EL)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ, ΕΛΠΙΝΙΚΗ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών. (EL)

Ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κινήματα που επηρέασε και συνεχίζει κατά κάποιον τρόπο να επηρεάζει ως ένα βαθμό την ανθρωπότητα είναι ο ρομαντισμός. Στόχος αυτής της εργασίας είναι να διερευνηθεί ο ρομαντισμός ως κοσμοθεωρία και να αντλήσουμε ουσιώδη στοιχεία και χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο να βγει από το αδιέξοδο της σημερινής απάνθρωπης πραγματικότητας. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είναι αναγκαίο να ανατρέξουμε στην εποχή που γεννήθηκε και εξελίχθηκε αλλά και να κατανοήσουμε τις κεντρικές του ιδέες σε όλες του τις εκφάνσεις. Η ρομαντική αυτή περιπέτεια, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία, τη φύση και τις τέχνες, θα γίνει ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει το χθες με το σήμερα. Χωρίς να γινόμαστε οπισθοδρομικοί, θα επιχειρήσουμε να αξιοποιήσουμε τον ρομαντισμό ως πηγή έμπνευσης και δημιουργικής αλλαγής του κόσμου.
One of the most important intellectual movements which affected and continues in some way to influence as a certain extent the human race is Romanticism. The aim of this work is to investigate Romanticism as a world theorie and to learn the essential elements and characteristics which can help the man to break this deadlock of the current inhuman reality. In order to achieve this objective it is necessary to go back on its ERA where born and evolved and as well to understand its central ideas in all its manifestations. This romantic adventure, inseparable from the history, nature and art, will become the link that will unite the past with the present. Without becoming backward we will try to capitalize from romanticism and use it as a source of inspiration and creative change of the world.

masterThesis

Romanticism (EL)
Ρομαντισμός (EL)


2012


2015-12-16T15:28:31Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.