Η συμβολή του δασκάλου στην προβολή των εθίμων της Απειράνθου Νάξου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η συμβολή του δασκάλου στην προβολή των εθίμων της Απειράνθου Νάξου (EL)

Γαλάνη, Σεβαστή

aegean

Το θέμα της εργασίας προέκυψε έπειτα από συνεννόηση με τον επιβλέποντα καθηγητή και έχει λαογραφικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Η επιλογή αυτού έγινε λόγω της αδιάρρηκτης σχέσης ανάμεσα στην επιστήμη του λαϊκού πολιτισμού και την εκπαίδευση και της έντονης αγάπης για τον τόπο καταγωγής μου. Θέλαμε να δούμε αν όντως θα καταλήξουμε κι εμείς με τη δική μας έρευνα στα συμπεράσματα του λαογράφου Μέγα Γεώργιου, ότι οι δάσκαλοι συμβάλλουν στη συγγραφή του λαογραφικού υλικού ενός τόπου. Η εργασία μελετά αυτό ακριβώς, τη συμβολή των δασκάλων στη διάδοση των εθίμων ενός τόπου και συγκεκριμένα της Απειράνθου Νάξου. Η εργασία αποτελείται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το ερευνητικό. Στο θεωρητικό μέρος γίνεται η παρουσίαση του τόπου και όλα όσα είναι καλό να γνωρίζουμε γι’ αυτόν καθώς και των τριών εθιμικών στοιχείων που επιλέξαμε να μελετήσουμε, επειδή διατηρούνται μέσα από το σχολείο . Αυτά είναι η γιορτή της Πληθερής, το έθιμο των «κουδουνάτων» και η ποίηση. Στο ερευνητικό μέρος υπάρχει η ποιοτική έρευνα που έγινε μέσα από 10 ημι-δομημένες συνεντεύξεις εκπαιδευτικών που έχουν εργαστεί ή δουλεύουν ακόμα στο Δημοτικό σχολείο της Απειράνθου.

bachelorThesis

Customs (EL)
Απείρανθος (EL)
Teacher (EL)
Δάσκαλος (EL)
Έθιμα (EL)
Apiranthos (EL)


2018-01-22


2018-02-27T13:19:11Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.