Μελέτη σύνθεσης φυσικών & τεχνητών υλικών: μελέτη σκοπιμότητας: ποδήλατο μπαμπού/ανθρακονήματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜελέτη σύνθεσης φυσικών & τεχνητών υλικών: μελέτη σκοπιμότητας: ποδήλατο μπαμπού/ανθρακονήματα (EL)

Καρασμάνογλου, Αλέξανδρος

aegean

Η παρούσα εργασία εξετάζει μέσα από τον σχεδιασμό ενός ποδηλατικού πλαισίου τη μελέτη σύνθεσης φυσικών και τεχνητών υλικών με σκοπό τη δημιουργία σύνθετων προϊόντων που εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες των πρώτων υλών τους έτσι ώστε να επιτύχουν αειφορία κατά τη παραγωγή τους, αειφορία κατά τη χρήση τους, υψηλή αισθητική μέσα από την τεχνολογία τους και το φινίρισμα τους, χαμηλό βάρος και ευκολία χρήσης. Για να μπορέσει να υλοποιηθεί χωρίστηκε σε δυο μέρη και έξι κεφάλαια. Το πρώτο μέρος είναι το ερευνητικό μέρος της εργασίας όπου περιέχει τα τρία πρώτα κεφάλαια και καταγράφονται οι απαραίτητες πληροφορίες και ιδιότητες για το ξύλο μπαμπού, για τα σύνθετα υλικά ανθρακονημάτων, για τους τύπους ποδηλάτων, για τα απαραίτητα μέρη ενός ποδήλατου καθώς και τον τρόπο που υπολογίζουμε το μέγεθος και τη γεωμετρία ενός ποδηλατικού πλαισίου. Σο τέλος του κάθε κεφαλαίου η εργασία καταλήγει στον ακριβή τύπο υλικών που θα χρησιμοποιηθεί μαζί με τις ιδιότητες τους, καθώς και στον τύπο και μέγεθος του ποδηλατικού πλαισίου που θα αναπτύξουμε στο δεύτερο μέρος της εργασίας. Στο δεύτερο μέρος που είναι ο σχεδιασμός - ανάλυση της εργασίας, όπου αναπτύσσεται ο σχεδιασμός του ποδηλατικού πλαισίου κάνοντας χρήση όλων των δεδομένων που καταλήξαμε από το πρώτο μέρος της εργασίας και στη συνέχεια μέσω κατάλληλου λογισμικού γίνεται η ανάλυση του πλαισίου με τη χρήση πεπερασμένων στοιχείων (FEA) όπου μας δίνουν μια σαφή εικόνα της επίδρασης των υλικών στο ποδηλατικό μας πλαίσιο. Στο τέλος, καταγράφονται τα συμπεράσματα της εργασίας και δίνεται χώρος για συζήτηση και γενικές διαπιστώσεις γύρω από το θέμα.

masterThesis

Σύνθεση (EL)
Bicycle frame (EL)
Ποδήλατο (EL)
Bamboo (EL)
Μπαμπού (EL)
Ανθρακονήματα (EL)
Carbon fiber (EL)


2018-06-30


2019-01-31T13:21:35Z

Σύρος*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.