Σχεδίαση και ανάπτυξη κινητής εφαρμογής για την προβολή της γαστρονομίας: μια πληθοποριστική προσέγγιση

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Αιγαίου   

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Σχεδίαση και ανάπτυξη κινητής εφαρμογής για την προβολή της γαστρονομίας: μια πληθοποριστική προσέγγιση
Design of a mobile application that promotes gastronomy: a crowdsourcing approach

Μιχαήλ, Αιμιλία-Μύριαμ

Γαβαλάς, Δαμιανός
Βοσινάκης, Σπύρος
Ζήσσης, Δημήτρης

bachelorThesis

2019-03-14T06:12:39Z
2018-10

Η διπλωματική εργασία αφορά την σχεδίαση μιας εναλλακτικής προσέγγισης με την οποία οι άνθρωποι αναζητούν διατροφικές προτάσεις. Δίνεται έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και στην αναζήτηση τοπικών γεύσεων δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να αναζητούν προτάσεις με βάση το πιάτο και όχι το μαγαζί. Ο χρήστης επιλέγοντας πλέον το ίδιο το πιάτο, έχει σαν κύριους παράγοντες την ποιότητα, τιμή και τα σχόλια του πλήθους για την συγκεκριμένη επιλογή καθώς και πλήρη διαφάνεια ως προς το τι θα παραλάβει σε αντίθεση με την προηγούμενη προσέγγιση που θέλει τον χρήστη να επιλέγει το μαγαζί ως προς την ατμόσφαιρα και συνολική κριτική πάνω σε αυτό. Σημαντική πτυχή της εργασίας είναι η χρήση πληθοπορισμού - το πλήθος εντάσσει τις πληροφορίες στην εφαρμογή προτείνοντας διατροφικές προτάσεις και αλληλεπιδρά δηλώνοντας την γνώμη του για αυτές. Αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο η εφαρμογή διαχειρίζεται αυτές τις πληροφορίες με σκοπό την δημιουργία της βέλτιστης εμπειρίας χρήσης μέσω της προσωποποίησης. Καθώς η ποιότητα των πληροφοριών που δημουργείται από το πλήθος έχει διακυμάνσεις, προτείνονται λύσεις για την αποφυγή λαθών και άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών. Ενώ μπορεί να υπάρχει μερική αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας, κρίνεται απαραίτητη η χρήση του πλήθους για τον περιορισμό της ανεπιθύμητης χρήσης της εφαρμογής, με επιφυλάξεις λόγω της ανταγωνιστικής φύσης της.

Crowdsourcing
Food tourism

Τουρισμός
Γαστρονομία
Πληθοπορισμός
Tourism
Crowdsourcing
Gastronomy

aegean
Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Πολυτεχνική Σχολή - Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.