Σχεδιασμός παθητικού συμπυκνωτή ατμοσφαιρικής υγρασίας, εφαρμογή στα πλαίσια της άνυδρης καλλιέργειας στα Νησιά των Κυκλάδων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Σχεδιασμός παθητικού συμπυκνωτή ατμοσφαιρικής υγρασίας, εφαρμογή στα πλαίσια της άνυδρης καλλιέργειας στα Νησιά των Κυκλάδων (EL)

Χαϊδάς, Θωμάς

aegean

Η παρούσα διπλωματική έχει σαν σκοπό να αναγνωρίσει ποια τεχνολογία συμπύκνωσης ατμοσφαιρικής υγρασίας έχει βέλτιστη εφαρμογή στο πλαίσιο της άνυδρης καλλιέργειας στα Νησιά των Κυκλάδων και τη σχεδίαση καινοτόμου προϊόντος που θα υποστηρίξει αυτή τη παραδοσιακή μέθοδο καλλιέργειας. Μια ατμοσφαιρική γεννήτρια νερού (AWG) είναι μια συσκευή που εκχέει νερό από τον υγρό περιβαλλοντικό αέρα. Ο υδρατμός στον αέρα συμπυκνώνεται ψύχοντας τον αέρα κάτω από το σημείο δρόσου, εκθέτοντας τον αέρα σε ξηραντικά ή πιέζοντας τον αέρα. Τα AWGs είναι χρήσιμα όταν το καθαρό πόσιμο νερό είναι δύσκολο ή αδύνατο να ληφθεί, επειδή υπάρχει σχεδόν πάντα μια μικρή ποσότητα νερού στον αέρα που μπορεί να εξαχθεί. Ορισμένες παραδοσιακές μέθοδοι AWG είναι εντελώς παθητικές, βασίζονται σε φυσικές διαφορές θερμοκρασίας και δεν απαιτούν εξωτερική πηγή ενέργειας. Η έρευνα έχει επίσης αναπτύξει τεχνολογίες AWG για την παραγωγή χρήσιμων αποδόσεων νερού με μειωμένο (αλλά όχι μηδενικό) ενεργειακό κόστος. Η άνυδρη καλλιέργεια αποτελεί μια παραδοσιακή μέθοδο καλλιέργειας κηπευτικών που εμφανίζεται στα νησιά των Κυκλάδων. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι πως δεν υπάρχει ανάγκη ποτίσματος άλλα μέσω της ανακατανομής των στρωμάτων εδάφους τα φυτά απορροφούν την υγρασία που είναι παγιδευμένη στο έδαφος. Τα τελευταία χρόνια, λόγω του μεγάλου κάματου που απαιτεί και των γεωτρήσεων η παραδοσιακή μέθοδος καλλιέργειας έχει φθίνει.

masterThesis

Design (EL)
Αειφορία (EL)
Sustainability (EL)
Βιωσιμότητα (EL)
Sustainable (EL)
Σχεδιασμός (EL)


2018-06-29


2019-09-30T13:01:10Z




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.