δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Μαθηματική μοντελοποίηση αντιοξειδωτικής ικανότητας και ξήρανση
The present thesis aims to provide not only to the Food Scientists, but also to anyone who is involved with Biological Sciences with useful mathematical analysis tools.
Mathematical Modeling is a way to help the Scientists to improve their results to quantitative level. Could be enhanced by introducing other mathematical analysis that facilitated in Engineering and Chemical Engineering. In the present work, we conducted mathematical analysis of different experimental results beyond the mere analysis and was considering the multivariate analysis. It also includes convergence of results through appropriate charts. Finally, we compare two methods of measuring antioxidant, DPPH and ORAC, data from studies conducted in the past.
Completed
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, σκοπός είναι να εφοδιαστεί ο Επιστήμονας Τροφίμων καθώς και όσοι ασχολούνται με τις Βιολογικές Επιστήμες με εργαλεία μαθηματικής ανάλυσης τα οποία είναι εύχρηστα και φιλικά στο χρήστη τους.
Η μαθηματική μοντελοποίηση είναι ένας τρόπος που βοηθά τους επιστήμονες να ενισχύσουν τα αποτελέσματά τους σε ποσοτικό επίπεδο. Θα μπορούσε να ενισχυθεί από μεθόδους ανάλυσης και χρησιμοποιείται στη Μηχανική και στις Διεργασίες των Χημικών Μηχανικών.
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε μαθηματική ανάλυση διάφορων πειραματικών αποτελεσμάτων πέραν της απλής ανάλυσης και έγινε εξέταση της πολυπαραγοντικής ανάλυσης. Επίσης, περιλαμβάνει σύγκλιση των αποτελεσμάτων μέσω κατάλληλων διαγραμμάτων. Τέλος, συγκρίνονατι δύο μέθοδοι μέτρησης αντιοξειδωτικών ουσιών, DPPH και ORAC, από στοιχεία μελετών που έγιναν στο παρελθόν.
Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική ▶ Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία Γεωπονία, γενικά
(EL)
Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική ▶ Γεωπονική Βιοτεχνολογία Βιοτεχνολογία τροφίμων
(EL)
Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.