The present study aims to understand consumer perceptions of PDO and PGI dairy
products in the Greek market and specifically in the Regional Unit of Ilia. A
questionnaire was used to collect data from consumers for the study and an analysis
was carried out on the results using the data collected. By examining consumers'
purchasing behavior for dairy products, their awareness and understanding of PGI and
PDO labels and their preferences for certified products, the study aims to provide
information for dairy producers, retailers and policy makers. The results can inform
marketing strategies for certified dairy products and have implications for promoting
local agricultural production.
Η παρούσα εργασία αποσκοπεί στην κατανόηση των αντιλήψεων των καταναλωτών
για τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ στην ελληνική αγορά και
συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Για τη μελέτη χρησιμοποιήθηκε
ένα ερωτηματολόγιο για τη συλλογή δεδομένων από καταναλωτές και
πραγματοποιήθηκε ανάλυση για τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που
συλλέχθηκαν. Με την εξέταση της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών για
τα γαλακτοκομικά προϊόντα, την ευαισθητοποίηση και κατανόηση των σημάτων ΠΓΕ
και ΠΟΠ και τις προτιμήσεις τους για τα πιστοποιημένα προϊόντα, η μελέτη στοχεύει
στην παροχή πληροφοριών για τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων, τους
λιανοπωλητές και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Τα αποτελέσματα μπορούν να
ενημερώσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ για τα πιστοποιημένα γαλακτοκομικά
προϊόντα και να έχουν επιπτώσεις στην προώθηση της τοπικής γεωργικής παραγωγής.
Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική ▶ Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία Agriculture, general
(EN)