Η επίδραση της τεχνολογίας στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Η επίδραση της τεχνολογίας στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (EL)
APOSTOLOPOULOS DIMITRIOS (EN)

Σκοπός της είναι να γίνει μία εκτίμηση της επιρροής της τεχνολογίας στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Μέθοδος : Έγινε αναζήτηση άρθρων που σχετίζονται με την επίδραση της τεχνολογίας στην καλαθοσφαίριση με τις λέξεις κλειδιά να παρουσιάζονται παρακάτω. Η αναζήτηση έγινε στις βιβλιογραφικές βάσεις PubMed και SportDiscus. Από την ανασκόπηση των άρθρων διαπιστώθηκε ότι η τεχνολογία την τελευταία δεκαετία έχει ξεκινήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο κυρίως στην ατομική προετοιμασία και βελτίωση των παικτών. Η ομαδική προπόνηση δεν επηρεάζεται τόσο κυρίως από την έλλειψη της κατάλληλης υποδομής. Τα συμπεράσματα από αυτήν την έρευνα είναι ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει την προπονητική διαδικασία πιο εύκολη και κυρίως πιο αποτελεσματική. Χρειάζεται βέβαια την κατάλληλη εκπαίδευση και τις κατάλληλες υποδομές για να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κάποιες χώρες είναι πιο έτοιμες στο να πραγματοποιήσουν αυτό το εγχείρημα κυρίως λόγω της κουλτούρας τους και κάποιες άλλες ίσως χρειάζονται ακόμα χρόνια για να χτίσουν αυτήν την νοοτροπία. Τέλος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί περισσότερη έρευνα στο μέλλον σχετικά με το πόσο βοηθάει η επιρροή της τεχνολογίας στην γενικότερη βελτίωση της ομάδας. (EL)
NO (EN)

born_digital_graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Εκπαίδευση – Αθλητισμός (EL)
Education - Sport science (EN)


Ελληνική γλώσσα

2022





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.