Ο κομματικός ανταγωνισμός στην Ελλάδα (1974-2009): Από-ιδεολογικοποίηση και οικονομική ψήφος

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών   

Αποθετήριο :
Πέργαμος   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ο κομματικός ανταγωνισμός στην Ελλάδα (1974-2009): Από-ιδεολογικοποίηση και οικονομική ψήφος

Νέζη Σπυριδούλα (EL)
Nezi Spyridoula (EN)

born_digital_thesis
Διδακτορική Διατριβή (EL)
Doctoral Dissertation (EN)

2021


Η διδακτορική διατριβή μελετάει την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων ψηφοφόρων κατά την περίοδο της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας. Στόχος την διατριβής είναι να εξετάσει την μετάβαση από την ιδεολογική ψήφο, που κυριάρχησε μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1980, στην ψήφο με κυρίαρχα κριτήρια τα πολιτικά ζητήματα (issues). Στην διδακτορική διατριβή με τη χρήση ποσοτικών μοντέλων παρουσιάζεται ο ρόλος της οικονομίας ως κυρίαρχο κριτήριο της ψήφου. (EL)
The PhD thesis is examining the impact of the economy on party choice from 1989 until 2009. During that period we observe the realignment of the Greek voters from the traditional left-right ideological cleavage and the emergence of political issues, such us the role of economic perceptions. (EN)

Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες

Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες (EL)
Social, Political and Economic sciences (EN)

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών » Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης » Βιβλιοθήκη Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών » Βιβλιοθήκη Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης - Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών - Κοινωνιολογίας

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.