δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Προσδιορισμός και συσχέτιση των μεθόδων του δείκτη του θειοβαρβιτουρικού οξέος και των ολικών πολυφαινολών στα στάδια ζυθοποίησης
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο τον προσδιορισμό του δείκτη του θειοβαρβιτουρικού οξέος (TBI) και τον προσδιορισμό των ολικών πολυφαινολών (TP) σε εμφιαλωμένα δείγματα μπύρας ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχει συσχέτιση των μεγεθών. Η μέθοδος του δείκτη του θειοβαρβιτουτικού οξέος έχει εφαρμογή τόσο στην μπύρα όσο και στο γλεύκος της. Είναι ένας χρωματομετρικός προσδιορισμός με βάση την απορρόφηση των προϊόντων αντίδρασης του θειοβαρβιτουρικού οξέος με τα προϊόντα υπεροξείδωσης των λιπιδίων σε ένα όξινο περιβάλλον. Τέλος στην ίδια πτυχιακή εργασία έγινε προσδιορισμός της πυκνότητας, του χρώματος, των ολικών πολυφαινολών και του δείκτη του θειοβαρβιτουρικού οξέος σε δείγματα κατά τις φάσεις παραγωγής τους ώστε να μελετηθεί πως επηρεάζονται αυτά τα μεγέθη με την πάροδο του χρόνου και με την αύξηση της θερμοκρασίας.
(EL)
This project aims to determine thiobarbituric acid index (TBI) and the concentration of total polyphenols (TP) in the same bottled beer samples to find if there is a correlation between them. The thiobarbituric acid index (TBI) method is applicable to both beer and wort. It is a colorimetric assay based on the absorbance of reaction products of thiobarbituric acid with lipid peroxidation products in an acidic medium. Finally in the same project were determined the density, the color, polyphenols concentration and the thiobarbituric acid index in samples during production in order to study how these quantities are affected over time and with increasing temperature.
(EN)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.