Υψηλή γαστρονομία και καινοτομία στο F&B των πολυτελών ξενοδοχείων. Μελέτη περίπτωσης: Τα ξενοδοχεία του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel.

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Υψηλή γαστρονομία και καινοτομία στο F&B των πολυτελών ξενοδοχείων. Μελέτη περίπτωσης: Τα ξενοδοχεία του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel.

Καλαντζή, Ιωάννα

Σεργόπουλος, Κωνσταντίνος
Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών
Μαρινάκος, Κωνσταντίνος
Λαλούμης, Δημήτριος
Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού
Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό

Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

2021-03-31

2021-04-01T15:07:46Z


Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης, ειδικά σε μια χώρα και σημαντικό γαστρονομικό προορισμό, όπως η Ελλάδα. Μια χώρα παγκοσμίως γνωστή για τα προϊόντα και την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Αυτή την ευκαιρία και τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές, της εναλλακτικής μορφής τουρισμού αναγνώρισε και ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, ο οποίος κατέχει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα την πρωτεία μεταξύ των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας. Οι συνεργασίες που έχει συνάψει με αρκετές χώρες ο όμιλος, οι τάσεις της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αγοράς και οι ταξιδιώτες που εξαιτίας των πολλών και συχνών ταξιδιών τους έχουν αποκτήσει εικόνες, εμπειρίες, μέτρο σύγκρισης και προσδοκίες από τους προορισμούς που επισκέπτονται, αποτέλεσαν για τον όμιλο το κίνητρο, για συνεχή εξέλιξη παράλληλα με την διατήρηση της παράδοσης. Η Grecotel, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις απαιτήσεις των πελατών και έχοντας αναγνωρίσει την σπουδαιότητα του γαστρονομικού τουρισμού, έχει προβεί σε ανακαινίσεις εστιατορίων και σε καινοτομίες που έχουν ως κύρια πηγή έμπνευσης την κάλυψη αναγκών, επιθυμιών και προτιμήσεων των φιλοξενούμενων. Βάση των αναφερομένων προκύπτει και ο σκοπός της παρούσας εργασίας, η απόδειξη δηλαδή, πως ο συνδυασμός της υψηλής γαστρονομίας και καινοτομίας στα εστιατόρια που λειτουργούν εντός πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, μπορούν να διαμορφώσουν τα standards όπου απαιτεί ένα εστιατόριο τέτοιου τύπου, ώστε να παρέχεται ομοιομορφία και σταθερή εξειδικευμένη ποιότητα υπηρεσιών. Συμπερασματικά η έρευνα θα καταλήξει στο προσοδοφόρο έδαφος που έχει δημιουργήσει ο όμιλος για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Μέσω της δημιουργίας ενός ισχυρού Brand για τα θεματικά εστιατόρια που διαθέτει, τα οποία σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο service και το έμπειρο και συνεχές εκπαιδευμένο προσωπικό, θα μπορούσε να καταστήσει τα εστιατόρια του ομίλου, εστιατόρια ορόσημο του γαστρονομικού τουρισμού.


Εστιατόρια πολυτελείας
Luxurious restaurants
Εστιατόρια
Καινοτομία
Ανθρώπινο δυναμικό
Restaurants
Grecotel
Γαστρονομικός τουρισμός
Covid -19
Innovation
Gastronomic tourism
Γαστρονομικοί τουρίστες
Gastronomy tourists
Human resources

Ελληνική γλώσσα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού - Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.