Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Αποστειρωμένο γάλα

Παπαβραμίδου, Δέσποινα

Το γάλα είναι η πρώτη και αποκλειστική τροφή των νεογνών των θηλαστικών. Το γάλα χρησιμοποιείται σαν τροφή του ανθρώπου από τους προϊστορικούς χρόνους. Σε αντίθεση με τα αλλά θηλαστικά, που για να ικανοποιήσουν τις διατροφικές τους ανάγκες χρησιμοποιούν μόνο το μητρικό τους γάλα για λίγες μέρες ή το πολύ μήνες μετά τη γέννησή τους, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το γάλα και άλλων θηλαστικών και μάλιστα σε όλες τις ηλικίες. Στη διατροφή του, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το γάλα της αγελάδας, του προβάτου και της κατσίκας. Το γάλα και τα παραγόμενα από αυτό προϊόντα έχουν σκοπό να καλύψουν ένα σημαντικό ποσοστό των διατροφικών αναγκών του ανθρώπου. Το γάλα από θρεπτική άποψη είναι μια πλήρης και άριστη τροφή. Αποτελεί τροφή πλήρης γιατί περιέχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε καλή αναλογία και σε μορφή αφομοιώσιμη :πρωτεΐνες, Ασβέστιο, Φώσφορο, Μαγνήσιο, Ψευδάργυρο, Νάτριο, Κάλιο, Βιταμίνες C,B1, B2, B6, B12, A.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα - Τεχνολογία
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.