This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



HACCP στο κρέας

Ραφτούλη, Γεωργία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2021

2021


Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε για λογαριασμό του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων με κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας παράρτημα Φλώρινας. Αντικείμενο της είναι το σύστημα ανάλυσης επικινδυνότητας και κρίσιμων σημείων (H.A.C.C.P.), καθώς επίσης και η εγκατάσταση και εφαρμογή του στη παραγωγή και τυποποίηση κρέατος. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της ορθής εφαρμογής του συστήματος Η.A.C.C.P. κατά την παραγωγική διαδικασία των κρεατοπαρασκευάσματων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρησιμοποιήθηκαν πηγές από συγγράμματα Ελλήνων πανεπιστημιακών καθηγητών όπως της Κωνσταντίνας Τζίας, του Αλέξανδου Τσιαπούρη, του Ιωάννη Αμβροσιάδη, του Ιωάννη Σ. Αρβανιτογιάννη, της Δήμητρας Σάνδρου, του Λάζαρου Κούρτη κα. όπως και πηγές από το διαδίκτυο. Στην αρχή της εργασίας αυτής αναφέρεται τι είναι HACCP και τα κύρια ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν για την δημιουργία αυτού του συστήματος. Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τις αρχές στις οποίες βασίστηκε το σύστημα αυτό, τους κινδύνους που υπάρχουν, τα προαπαιτούμενα του συστήματος, τις εγκαταστάσεις των μονάδων επεξεργασίας του κρέατος, την εγκατάσταση του συστήματος στις μονάδες αυτές με τα οφέλη και τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν και τέλος παρουσιάζονται συνοπτικά οι προδιαγραφές των πρώτων υλών.

Α > Ανάλυση επικινδυνότητας και κρίσιμων σημείων ελέγχου (Σύστημα ασφάλειας τροφίμων)
Κ > Κρέας

Κρέας
Ανάλυση επικινδυνότητας και κρίσιμων σημείων ελέγχου (Σύστημα ασφάλειας τροφίμων)

Greek

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)