Στην παρούσα πτυχιακη διατριβή αναλυεται η παραγωγή
γαλακτοκομικών προϊόντων αιγών και προβάτων από την περιοχή της Θεσσαλίας. Αρχικά στα εισαγωγικά κεφάλαια εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας είναι ο σημαντικοτερος κλάδος για τη χώρα μας αλλά και η μεγάλη σημασία του σε συνάρτηση με τη μορφολογία του εδάφους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Ελληνικής αγροτικής
οικονομίας. Στη συνέχεια αναφέρονται οι σημαντικότερες κατηγορίες γαλακτοκομικών προϊόντων της Ελλάδας από μικρά μηρυκαστικά, ενώ συγχρόνως παρατίθενται και ορισμένα παραγωγικά στατιστικά στοιχεία σε σύγκριση αφενός με το αγελαδινο γάλα και αφετέρου με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Στα επόμενα και ειδικότερα κεφάλαια της διατριβής αναλύεται
εκτενέστερα ο κλάδος της γαλακτοπαραγωγού αιγοπροβατοτροφίας από την περιοχή της Θεσσαλίας, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη Περιφέρεια για τον κλάδο. Επίσης πραγματοποιείται συζήτηση για την ενδεχόμενη περαιτέρω αναπτυξη του κλάδου, τη βιολογική του μορφή, την αειφορική του διαχείριση, αλλά και τορόλο των αγροτικών συνεταιρισμών.
Μ > Μηρυκαστικά ζώα
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Other Agricultural Sciences Agricultural Engineering
(EN)
Μηρυκαστικά ζώα
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Greek
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)