Αλλοιώσεις ξηρών καρπών και φρούτων από μύκητες και παραγωγή μυκοτοξίνων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Αλλοιώσεις ξηρών καρπών και φρούτων από μύκητες και παραγωγή μυκοτοξίνων

Ζινίσα, Ελίνα

Τα προβλήματα της αλλοίωσης των τροφίμων από τους μικροοργανισμούς και των τροφικών δηλητηριάσεων χρονολογούνται από την πρώτη περίοδο παραγωγής τροφίμων ( πριν από 8.000-10.000 χρόνια). Με τις πρώτες προσπάθειες παραγωγής τροφίμων εμφανίστηκαν και τα προβλήματα που συνδέονται με την ταχεία αλλοίωση των τροφίμων λόγω ακατάλληλης αποθήκευσης τους η ασθενειών που μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω των τροφίμων. Ένας από τους κύριους λόγους αλλοίωσης των τροφίμων είναι και οι μύκητες . Οι μύκητες είναι ευκαριωτικοί οργανισμοί που ταξινομούνται παραδοσιακά στο φυτικό Βασίλειο οριζόμενοι ως <<κρυπτόγαμα Θαλλόφυτα χωρίς χλωροφύλλη , που τρέφονται από νεκρή η ζωντανή οργανική ύλη >>. Διακρίνονται όμως τόσο από τα φυτά όσο και από τα ζώα λόγω της ιδιαιτερότητας των σωματικών τους δομών και της αναπαραγωγής τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα
Αγροτική βιοτεχνολογία
Καταναλωτική συμπεριφορά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.