Μυκοτοξίνες σε αποθηκευμένους σπόρους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Μυκοτοξίνες σε αποθηκευμένους σπόρους

Δούφλιας, Ζήσης

Οι μυκοτοξίνες είναι ουσίες τοξικές για τους ζωντανούς οργανισμούς και παράγονται από μύκητες κατά την διάρκεια μεταβολικής τους διεργασίας. Πολλά γένη μυκήτων όπως: 1)Penicillium 2)Fusarium 3)Aspergillus 4)Trichothecium κ.α. παράγουν μυκοτοξίνες και δύνανται να προσβάλουν τα φυτά κατά την διάρκεια της καλλιέργειάς τους ή την μεταφορά τους ή την αποθήκευση τους. Επίσης μπορούν να προσβάλουν τα προϊόντα τους κατά την διάρκεια της αποθήκευσης ή μεταποίησης τους σε άλλες μορφές καταναλωτικών προϊόντων είτε προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση είτε κατευθύνονται στη ζωική παραγωγή. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του μύκητα αλλά και την παραγωγή μυκοτοξινών είναι κυρίως η υγρασία, η θερμοκρασία, το pH της τροφής και η ανταγωνιστική δράση του μύκητα έναντι άλλων μικροβίων, βακτηρίων, μυκήτων και γενικά έναντι άλλων μικροοργανισμών.

Thesis
NonPeerReviewed

Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Αγροτικά προϊόντα
Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.