Τεχνολογικές καινοτομίες και η σημασία τους στην ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Τεχνολογικές καινοτομίες και η σημασία τους στην ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων

Οικονομάκου, Ελπινίκη

Η χρήση της τεχνολογίας κυριαρχεί πλέον στη ζωή μας και όπως είναι φυσικό έχει εισχωρήσει έστω και με αργά βήματα και στον τομέα της γεωργίας. Κάθε παραγωγός πριν λάβει την απόφαση να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας τεχνολογικής καινοτομίας θα πρέπει να εξετάσει όλους τους παράγοντες, τους περιορισμούς και τα εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν για τη εφαρμογή της καινοτομίας. Βέβαια για να εφαρμοστεί μία καινοτομία θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνει αποδεκτή από τον παραγωγό και για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Η αποδοχή εφαρμογής μιας τεχνολογικής καινοτομίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης, την εκπαίδευσή του, τις γνώσεις που έχει για κάποιους αναπτυξιακούς νόμους, από το εισόδημα και από πολλούς άλλους παράγοντες. Η εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών έχει παίξει σημαντικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό του γεωργικού τομέα, καθώς έχει συμβάλλει στην αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στην μείωση του κόστους παραγωγής, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας από την οποία κερδισμένος είναι ο καταναλωτής ο οποίος απολαμβάνει τα βελτιωμένα παραγόμενα προϊόντα. Δηλαδή, η εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών έχει συμβάλλει στην αναδιάρθρωση και στην ανάπτυξη του γεωργικού τομέα.

Thesis
NonPeerReviewed

Τεχνολογικές καινοτομίες
Αγροτικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.