Παράγωγη και ποιοτικός έλεγχος κονσερβοποιημένων αλλαντικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Παράγωγη και ποιοτικός έλεγχος κονσερβοποιημένων αλλαντικών

Φωτεινός, Γεώργιος

Η παρούσα μελέτη έχει ως αντικείμενο την παραγωγή κονσερβοποιημένων αλλαντικών, την συντήρηση και τον ποιοτικό έλεγχο αυτών. Στα πλαίσια της μελέτης, δίνεται έμφαση στην επεξεργασία της πρώτης ύλης (κρέας), από την σφαγή του ζώντος ζώου, την ταξινόμηση του σε κατηγορίες και ποιότητες, την συντήρηση του, μέχρι την τεχνολογία παραγωγής των κονσερβών κρέατος και τον ποιοτικό έλεγχο αυτών. Κρέας το οποίο έχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (χρώμα, οσμή και γεύση, τρυφερότητα, υφή) αλλά και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά όπως εξαιρετική ικανότητα συγκράτησης νερού (ΙΣΥ), ιξώδες και ΡΗ, συμβάλουν μέγιστα στην παραγωγή και κατανάλωση ενός ποιοτικού προϊόντος. Στην συνέχεια, μετά την τυποποίηση του κρέατος και την ποιοτική ταξινόμηση του, ένα μέρος, χρησιμοποιείται για την παραγωγή κονσερβοποιημένων αλλαντικών. Ο τρόπος της επιλογής των δευτερευόντων υλικών, της επιλογής των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν σαν περιέκτες, η διαδικασία της εγκυτίωσης, η όλη παραγωγή και παρασκευή και η συντήρηση του τελικού προϊόντος έχει μεγάλη σημασία στην κονσερβοποιία.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρέας
Αλλαντικά - Χρηματοοικονομική ανάλυση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.