Παραγωγή ζύθου και εργαστηριακοί έλεγχοι που αφορούν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Παραγωγή ζύθου και εργαστηριακοί έλεγχοι που αφορούν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος

Βλάχου, Ελένη-Δήμητρα

Η εργασία αυτή γράφτηκε με σκοπό να παρουσιάσει την παραγωγή του ζύθου και τους εργαστηριακούς ελέγχους που αφορούν την ποιότητά του σ’ ένα εργοστάσιο ζυθοποιίας. Το πρώτο μέρος της εργασίας διαπραγματεύεται την παραγωγική διαδικασία του ζύθου από το ξεκίνημά του μέχρι το τελικό εμφιαλωμένο προϊόν. Η παραγωγή του ζύθου περιλαμβάνει την αποθήκευση της κριθής με τα είδη αποθηκών, την βυνοποίηση, το ζυθοβραστήριο, τον ποιοτικό έλεγχο και το εμφιαλωτήριο. Η πτυχιακή εργασία που ακολουθεί, δεν αποβλέπει σε καμία ανάλυση των προβλημάτων στην παραγωγή του ζύθου και στον ποιοτικό του έλεγχο μέσα σ’ ένα εργοστάσιο ζυθοποιίας, αλλά στη συλλογή, την πρωτοβάθμια επεξεργασία και αξιολόγηση των δεδομένων της πορείας του ζύθου, την ανάλυση χημικών αναλύσεων και την παρουσίαση των πλεονεκτημάτων ης μπύρας στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Το φαινόμενο της παραγωγής της μπύρας και ο ποιοτικός της έλεγχος μέχρι την κατανάλωση είναι ένα πολύπλευρο και πολυδιάστατο πρόβλημα το οποίο βρίσκεται υπό παρακολούθηση από όλες τις παγκοσμίου φήμης ζυθοποιίες.

Thesis
NonPeerReviewed

Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.