Τυποποίηση νωπού ροδακίνου

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Τυποποίηση νωπού ροδακίνου

Μπόφτση, Σοφία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2008

2008


Τα ροδάκινα ανήκουν στην οικογένεια των ροδανθών και αποτελούν για την Ελλάδα την πρώτη δενδροκομική καλλιέργεια από τα φυλλοβόλα οπωροφόρα. Η τυποποίησή τους θεωρείται η διαδικασία προετοιμασίας τους για την αγορά, δηλαδή η ταξινόμησή τους σε ποιοτικές κατηγορίες (έξτρα, Ι, ΙΙ) με βάση τα εμπορικά πρότυπα ποιότητας που προβλέπονται από κοινοτικούς κανονισμούς. Στην εργασία που ακολουθεί θα εξεταστεί όλη τη διαδικασία παραγωγής, τυποποίησης και συσκευασίας των νωπών ροδάκινων. Συγκεκριμένα, στο 1ο κεφάλαιο γίνεται γενική αναφορά στην έννοια, τα οφέλη και τη δομή και διάρθρωση του κλάδου τυποποίησης. Στο 2ο κεφάλαιο γίνεται η περιγραφή του ροδάκινου, καθώς και των μεθόδων, των συστημάτων και των σκοπών της συντήρησης, καθώς και της μεταποίησης των καρπών. Στο 3ο κεφάλαιο παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο της τυποποίησης και οι κανονισμοί της τυποποίησης των ροδάκινων. Το 4ο κεφάλαιο περιλαμβάνει όλη τη διαδικασία τυποποίησης και συσκευασίας των νωπών ροδάκινων, με την περιγραφή των χρησιμοποιούμενων εγκαταστάσεων, τις γενικές απαιτήσεις λειτουργίας αυτών, τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων και τα μέσα και είδη της συσκευασίας. Τέλος, στο 5ο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο κόστος τυποποίησης και παρουσιάζονται τα στοιχεία αυτού καθώς και οι παράγοντες που το διαμορφώνουν αλλά και οι τρόποι μείωσής του.

Ο > Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Φ > Φρούτα - Συγκομιδή
Ρ > Ροδακινιά

Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Φρούτα - Συγκομιδή
Ροδακινιά

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)