Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Αφλατοξίνη Μ1 στο γάλα

Γεννάτος, Κωνσταντίνος

Η ανάγκη του ανθρώπου για τροφή είναι μία βασική ανάγκη του ανθρώπου, όπου από τη γέννηση του αναζητά φωνασκώντας για τροφή και σταματά μόνο όταν την καλύψει. Ο άνθρωπος με τη διατροφή μπορεί να καλύψει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που του χρειάζονται για την ανάπτυξη ή την ανανέωση συστατικών του οργανισμού καθώς και για την κάλυψη των ενεργειακών του απαιτήσεων. Το γάλα είναι η πρώτη τροφή του ανθρώπου αμέσως μόλις γεννηθεί και συνεχίζει να είναι μείζονος σημασίας στη διατροφή του ανθρώπου σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Το γάλα έχει ιδιαίτερη σημασία και στη μεσογειακή διατροφή, η οποία συστήνει ημερήσια πρόσληψη γάλακτος. Η μέση ποσότητα που προσλαμβάνει ο έλληνας ανέρχεται σε 205ml. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τρόφιμα είναι ζωντανοί οργανισμοί ή παράγονται από ζωντανούς οργανισμούς οι οποίοι μπορεί να αποτελέσουν υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροοργανισμών ή μέσα συσσώρευσης παθογόνων ουσιών για τον άνθρωπο. Μεταξύ των μικροοργανισμών αυτών είναι και οι μύκητες που έχουν ιδιαίτερη σημασία επειδή μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα τρόφιμα καθώς και οι μεταβολίτες των μυκήτων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία ή και το θάνατο.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικές προδιαγραφές
Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.