Ποιότητα υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιϊας και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Ποιότητα υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιϊας και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ποιότητα υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιϊας και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Σκαφίδα, Ευαγγελία

Thesis
NonPeerReviewed

2010


Η εταιρεία ΚΡΕΝΤΙΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1968 από τον όμιλο εταιρειών ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ σε συνεργασία με τη Δανέζικη εταιρεία Palsgaard Industri A/S. Και οι δύο έχουν ξεχωριστή παράδοση στο χώρο τις ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας που χρονολογείται από τις αρχές του αιώνα. Σκοπός της ιδρύσεως της εταιρείας ήταν η παραγωγή στην Ελλάδα των υψηλής τεχνολογίας υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας της FABRIKEN CREDIN V/SCHOU FONDET, με τη συμβολή και την τεχνική καθοδήγηση της τελευταίας. Η FABRIKEN CREDIN V/SCHOU FONDET ιδρύθηκε το 1950 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών Palsgaard Industri A/S, που ιδρύθηκε και αυτό το 1918, από τον Ε. Schou, χημικό τροφίμων. Αυτός πρώτος ανακάλυψε τον γαλακτωματοποιητή και την μέθοδο να φτιάχνει από το νερό, το γάλα και τα φυτικά λιπαρά, μαργαρίνη. Έτσι, έθεσε τα θεμέλια της βιομηχανίας παραγωγής μαργαρίνης στη Δανία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο E. Schou άρχισε την παραγωγή γαλακτωματοποιητών σε ένα μικρό εργοστάσιο που έκτισε μέσα στο PALSAGAARD και αργότερα δημιούργησε ξεχωριστές εταιρείες οι οποίες χρησιμοποίησαν τους γαλακτωματοποιητές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως ο τομέας «bakery» (αρτοποιία – ζαχαροπλαστική), ο τομέας μαργαρίνης, παγωτών, μαγιονέζας, καλλυντικών κ.α. Η FABRIKEN CREDIN V/SCHOU FONDET είναι η εταιρεία εκείνη του PALSGAARD INDUSTRI A/S, που ασχολείται με τον τομέα του «bakery».

Ζαχαροπλαστική
Ποιοτικός έλεγχος
Βιολογικά προϊόντα

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.