Χημικός και μικροβιολογικός έλεγχος ζύμης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Χημικός και μικροβιολογικός έλεγχος ζύμης

Χατζή, Κωνσταντίνα

Στην πτυχιακή εργασία, αρχικά θα αναφερθεί τι είναι ένα άλευρο, οι τύποι στους οποίους χωρίζεται και πως είναι η σημερινή του μορφή μετά την παρέμβαση χημικών και φυσικών μέσων. Έπειτα αναφέρεται στις πρωτεΐνες της ζύμης με σημαντικότερη την γλουτένη καθώς, την δομή της άλλα και την επίδραση της κατά την προθήκη σε αρτοσκεύασμα. Ακόμα για την χημική κατεργασία της ζύμης δηλαδή από τα συστατικά τα οποία αποτελείται μια ζύμη και βέβαια τα βελτιωτικά και διογκωτικά μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται. Επίσης ο μικροβιολογικός προσδιορισμός της δηλαδή μικροβιολογία ενός προζυμιού, για τα μέτρα προφύλαξης από την μόλυνση, το HACCP για την ανίχνευση των μικροοργανισμών, την εξειδίκευση του προσωπικού και μέθοδοι χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων στο ζυμάρι. Ακόμα για της συσκευές που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των φυσικών και φυσικοχημικών ιδιοτήτων της ζύμης. Όλα αυτά είναι παρά πολύ σημαντικά για μια βιομηχανία τροφίμων που ασχολείται με την παρασκευή προϊόντων ζύμης όπως οι βελτιωτικές ουσίες κατά πόσο είναι επιβλαβείς αλλά και το τελικό προϊόν ζύμης μετά από τους ελέγχους κατά πόσο ανταποκρίνεται από τα χαρακτηριστικά που έχει αποδωθεί.

Thesis
NonPeerReviewed

Καταναλωτές - Ευρωπαϊκή Ένωση - Προστασία
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.