δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Η παρούσα μελέτη ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο του παστεριωμένου γάλακτος.
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο γάλα, στην ιστορική του αναδρομή και στα συστατικά του. H ιστορία του γάλακτος είναι τόσο παλιά όσο και η εξημέρωση της κατσίκας και του προβάτου, πριν από 9.000 χρόνια.
Ακολουθεί το δεύτερο κεφάλαιο όπου γίνεται μνεία στο παστεριωμένο γάλα. Με την παστερίωση σαν θερμική επεξεργασία αποβλέπουμε στις όσο το δυνατόν μικρότερες χημικές, φυσικές και οργανοληπτικές μεταβολές.
Στην συνέχεια στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι εργαστηριακές αναλύσεις, που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια του τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, του παραρτήματος Φλώρινας, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.
Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Ελληνική γλώσσα
cc_by_nc_nd
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.