Μελέτη της μεταβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφόρων φυτικών ελαίων μετά από βαθύ τηγάνισμα

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2011 (EN)
Μελέτη της μεταβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφόρων φυτικών ελαίων μετά από βαθύ τηγάνισμα

Βιδάκη, Χαρίκλεια

Σε αυτήν την πτυχιακή διατριβή, θα μελετηθεί το πόσο μεταβάλλονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (οξύτητα ,υπεροξείδια) μερικών φυτικών ελαίων (ηλιέλαιο, φοινικέλαιο, βαμβακέλαιο, καλαμποκέλαιο και μείγμα λαδιού) μετά από βαθύ τηγάνισμα να απαντηθούν κάποια ερωτήματα για τα οποία όλοι έχουμε αναρωτηθεί σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (οξύτητα, υπεροξείδια) των σπορέλαιων κατά την 3 επαναχρησιμοποίησή τους σε υψηλή θερμοκρασία για πολλές φορές καθώς και μετά από πόσα συνεχόμενα τηγανίσματα στο ίδιο λάδι το προϊόν κρίνεται ακατάλληλο εξαιτίας των διάφορων βλαβερών προϊόντων που παρ άγονται στις υψηλές θερμοκρασίες που υπόκειται το κάθε έλαιο. Τις απαντήσεις στα ερωτήματα για την καταλληλότητα της χρήσης των σπορέλαιων μετά τα επαναλαμβανόμενα τηγανίσματα στο ίδιο λάδι θα τις γίνουν γνωστά από το πειραματικό μέρος της πτυχιακής διατριβής αφού διεξήγαμε πείραμα κατά το οποίο τηγανίσαμε πατάτες σε φριτέζα (οικιακού τύπου, χωρητικότητας 2λίτρων) έξι φορές στο ίδιο λάδι με συγκεκριμένη ελεγχόμενη θερμοκρασία 170οC χρόνο για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ακριβή αποτελέσματα

Thesis
NonPeerReviewed

Έλαια και λίπη, Εδώδιμα
Ποιοτικός έλεγχος
Τρόφιμα - Τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)