Μελέτη της μεταβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφόρων φυτικών ελαίων μετά από βαθύ τηγάνισμα

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2011 (EL)
Μελέτη της μεταβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφόρων φυτικών ελαίων μετά από βαθύ τηγάνισμα

Βιδάκη, Χαρίκλεια

Σε αυτήν την πτυχιακή διατριβή, θα μελετηθεί το πόσο μεταβάλλονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (οξύτητα ,υπεροξείδια) μερικών φυτικών ελαίων (ηλιέλαιο, φοινικέλαιο, βαμβακέλαιο, καλαμποκέλαιο και μείγμα λαδιού) μετά από βαθύ τηγάνισμα να απαντηθούν κάποια ερωτήματα για τα οποία όλοι έχουμε αναρωτηθεί σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (οξύτητα, υπεροξείδια) των σπορέλαιων κατά την 3 επαναχρησιμοποίησή τους σε υψηλή θερμοκρασία για πολλές φορές καθώς και μετά από πόσα συνεχόμενα τηγανίσματα στο ίδιο λάδι το προϊόν κρίνεται ακατάλληλο εξαιτίας των διάφορων βλαβερών προϊόντων που παρ άγονται στις υψηλές θερμοκρασίες που υπόκειται το κάθε έλαιο. Τις απαντήσεις στα ερωτήματα για την καταλληλότητα της χρήσης των σπορέλαιων μετά τα επαναλαμβανόμενα τηγανίσματα στο ίδιο λάδι θα τις γίνουν γνωστά από το πειραματικό μέρος της πτυχιακής διατριβής αφού διεξήγαμε πείραμα κατά το οποίο τηγανίσαμε πατάτες σε φριτέζα (οικιακού τύπου, χωρητικότητας 2λίτρων) έξι φορές στο ίδιο λάδι με συγκεκριμένη ελεγχόμενη θερμοκρασία 170οC χρόνο για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ακριβή αποτελέσματα

Thesis
NonPeerReviewed

Έλαια και λίπη, Εδώδιμα
Ποιοτικός έλεγχος
Τρόφιμα - Τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.