Η ελληνική βιομηχανία γάλακτος. Ανταγωνιστικότητα, προβλήματα, προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η ελληνική βιομηχανία γάλακτος. Ανταγωνιστικότητα, προβλήματα, προοπτικές

Γεωργόπουλος, Γεώργιος

Το παρόν σύγγραμμα αποτελεί μία προσπάθεια εκτίμησης του κλάδου της γαλακτοβιομηχανίας σήμερα, καθώς επίσης και των συνθηκών που επικρατούν και βασίζεται κυρίως στα αποτελέσματα επίσημης έρευνας της ICAP, ενώ στην συνέχεια χρησιμοποιούντα στοιχεία από την ελληνική βιβλιογραφία και τον οικονομικό τύπο. Στο πλαίσιο της έρευνας γίνεται αναφορά τόσο στην εγχώρια αγορά παραγωγή και κατανάλωση, όσο και για το εξωτερικό εμπόριο του κλάδου. Στην παρούσα εργασία δίνεται ιδιαίτερη σημασία στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών, γιαυτό και παρατίθεται το παράδειγμα Φάγε-Δέλτα, καθώς και στις εξαγορές και συγχωνεύσεις, στα δίκτυα διανομής και στην διαφημιστική δαπάνη. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η ελληνική γαλακτοβιομηχανία είναι ένας διαρκώς αναπτυσσόμενος κλάδος με διαρκή εξέλιξη, τόσο σε επίπεδο προϊόντων, όσο και επιχειρήσεων. Για τον λόγο έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα ο ανταγωνισμός, κυρίως την τελευταία δεκαετία. Φέρνοντας τις εξαγορές και συγχωνεύσεις μεταξύ των εταιρειών στο προσκήνιο, αλλάζοντας εντελώς των χάρτη των επιχειρήσεων στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Επιχειρήσεις - Ανταγωνιστικότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.