Οι διαδικασίες ποιότητας : α) αγορά - ποιοτικός έλεγχος α' και β' υλών, β)ενδιάμεσων ή τελικών προϊόντων, γ) έλεγχος και εξαγωγές προϊόντων στις διεθνείς αγορές, στα πλαίσια της εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000 στις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ελληνικής φέτας

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2008 (EN)
Οι διαδικασίες ποιότητας : α) αγορά - ποιοτικός έλεγχος α' και β' υλών, β)ενδιάμεσων ή τελικών προϊόντων, γ) έλεγχος και εξαγωγές προϊόντων στις διεθνείς αγορές, στα πλαίσια της εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000 στις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ελληνικής φέτας

Κρεμυδά, Βασιλική
Παπακώστα, Αποστολία

Σκοπός της εργασίας σε θεωρητικό επίπεδο είναι όπως άλλωστε προκύπτει από τον τίτλο, να αποσαφηνίσει τον όρο «σύστημα διαχείρισης ποιότητας» που βασίζεται στο πρότυπο EN ISO 9001:2000 και να εξετάσει τις διαδικασίες ποιότητας που πρέπει να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια αγοράς α’ υλών, παραγωγικής διαδικασίας, τελικού προϊόντος καθώς και τον ποιοτικό έλεγχο που γίνεται σ’ αυτές. Επίσης, εξετάζει τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη και αναγκαία η εγκατάσταση και εφαρμογή του συγκεκριμένου προτύπου από μία ελληνική εξαγωγική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο της φέτας καθώς και τα οφέλη που αποκομίζει από την εφαρμογή του συστήματος αυτού. Σε πρακτικό επίπεδο, η εργασία επιχειρεί να αναλύσει το πρότυπο EN ISO 9001:2000 σε όλα τα στάδια που μεσολαβούν για την παραγωγή της φέτας, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, τον ποιοτικό έλεγχο που απαιτείται να γίνει σύμφωνα με το πρότυπο αυτό, τις εξαγωγικές διαδικασίες μεταφοράς καθώς να επισημανθούν οι εξαγωγές αυτής σε παγκόσμιο επίπεδο και να οδηγηθεί σε ορισμένα συμπεράσματα άρρηκτα συνδεδεμένα με την ασφάλεια, υγιεινή και ποιότητα της φέτας.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)