Η εφαρμογή του GLOBAL GAP στην πιπεριά θερμοκηπίου στην εταιρεία ΚΥΡΒΑΣ Α.Ε. της Ιεράπετρας

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Η εφαρμογή του GLOBAL GAP στην πιπεριά θερμοκηπίου στην εταιρεία ΚΥΡΒΑΣ Α.Ε. της Ιεράπετρας

Χριστάκη, Μαρία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2011

2011


Η εργασία αναφέρεται στην ολοκληρωμένη διαχείριση στην καλλιέργεια της πιπεριάς θερμοκηπίου, που εφαρμόζεται σε μια ομάδα παραγωγών στην εταιρεία Κύρβας α.ε στην Ιεράπετρα της Κρήτης , η οποία έχει συμβουλευτικό ρόλο για τους παραγωγούς για να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου Globalgap. Το globalgap είναι ένα παγκόσμιο πρότυπο που έχει καθιερωθεί ως βασική αναφορά για τις ορθές γεωργικές πρακτικές και καλύπτει όλη τη διεργασία γεωργικής παραγωγής του πιστοποιημένου προϊόντος από πριν τη φύτευση μέχρι την έξοδο του προϊόντος. Στόχος είναι η παραγωγή ασφαλών προϊόντων για τους καταναλωτές έχοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των και την ευημερία των εργαζομένων , και την υγιεινή. Το Globalgap έχει κάποιους γενικούς κανονισμούς που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης τα οποία ισχύουν για όλες τις καλλιέργειες μέσω των οποίων υλοποιούνται οι στόχοι του. Οι διαδικασίες αυτές και τα σχέδια διαχείρισης αφορούν όλους όσους έχουν να κάνουν με την εκμετάλλευση της Κύρβας α.ε δηλαδή (το παραγωγό, τον επιβλέπον γεωπόνο, τον επικεφαλή, τον υπεύθυνο του συστήματος της κύρβας) και ελέγχονται για την τήρηση τους από το σύστημα με επιθεωρήσεις μια φορά τουλάχιστον ανά καλλιεργητική περίοδο. Καθώς και στις καλλιεργητικές εργασίες, τη λίπανση, σπορά, τη φύτευση που αλλάζουν ανάλογα με το προϊόν. Για την πιπεριά θερμοκηπίου αυτές οι διαφορές αναφέρονται αναλυτικά στο εύρος της εργασίας.

Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Π > Πιπεριές
Π > Ποιοτικός έλεγχος

Ποιοτικός έλεγχος
Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Πιπεριές

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)