Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος επιδορπίου γιαούρτης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος επιδορπίου γιαούρτης

Μπεσίρης, Σταύρος

Η γιαούρτη είναι ένα από τα πιο γνωστά γαλακτοκομικά προϊόντα. Προέρχεται από την πήξη του νωπού γάλακτος και παράγεται από την ζύμωση αυτού με οξυγαλακτικά βακτήρια. Η γιαούρτη, από την αρχαιότητα ακόμη έχει συμπεριληφθεί στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου και αποτελεί από μόνη της ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε θρεπτική αξία, διότι είναι μια τροφή υψηλής βιολογικής ουσίας, εύληπτη, εύγευστη και εύπεπτη. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, δίνονται οι ορισμοί, της γιαούρτης, του επιδορπίου γιαούρτης, καθώς και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του όπως επίσης και οι διεργασίες που ακολουθούνται για την περάτωση της παραγωγής του. Ακόμα αναλύεται με ακρίβεια ο τρόπος παραγωγής του επιδορπίου γιαούρτης από την στιγμή της παραλαβής των πρώτων υλών από την βιομηχανία, μέχρι και την στιγμή που το προϊόν θα είναι έτοιμο για κατανάλωση. Τέλος γίνεται εκτεταμένη αναφορά στον ποιοτικό έλεγχο στον οποίο υποβάλλεται το προϊόν, ώστε να πληρεί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται από την πλευρά της νομοθεσίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.