Παράγοντες που επηρεάζουν την υγιεινή και την ποιότητα του γάλακτος στο επίπεδο εκτροφής = Factors affecting the health and quality of milk in level of breeding

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2013 (EL)
Παράγοντες που επηρεάζουν την υγιεινή και την ποιότητα του γάλακτος στο επίπεδο εκτροφής = Factors affecting the health and quality of milk in level of breeding

Τσελέπη, Ελένη

Η παραγωγή ενός ποιοτικού και υγιεινού γάλακτος αποτελείται από ένα σύνολο παραγόντων που είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Κύριος παράγοντας του αγελαδινού γάλακτος αποτελεί η φυλή της αγελάδας, η ποιότητα του οποίου διαφέρει από φυλή σε φυλή. Επίσης καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το στάδιο της γαλακτικής περιόδου στο οποίο βρίσκεται το ζώο. Η κατάσταση της υγείας του ζώου αποτελεί αναπόσπαστο κριτήριο για την παραγωγή του γάλακτος. Η διατροφή συμβάλει καθοριστικά και αποτελεί έναν κύριο παράγοντα αφού μέσω αυτού το ζώο καλύπτει τις ανάγκες τις γαλακτοπαραγωγής του. Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο σε μία εκμετάλλευση. Προσωπικό απαλλαγμένο από ασθένειες και με γνώση του αντικειμένου συμβάλλουν σημαντικά στην υγιεινή του ζώου και του σωστού χειρισμού του. Η διαδικασία του αρμέγματος εφόσον πραγματοποιηθεί σωστά συμβάλει στην καλή ποιότητα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγελάδες - Εκτροφή
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.